Wie ben ik?

Al bijna 25 jaar geef ik les op een mbo in Amsterdam en wat ik zo bijzonder vind, is dat het nooit verveelt. 

Jongeren verrassen je elke dag opnieuw, met hun humor, spitsvondigheid en unieke karakters. Toch valt het me wel op dat veel jongeren de laatste tijd minder energie hebben. Dat is ook niet zo vreemd, want de samenleving eist steeds meer van hen. Het is lastig om je te concentreren in een wereld met zo enorm veel prikkels.

Om die reden ben ik Juf Nederlands begonnen. Ik maak filmpjes van lessen waarin ik allemaal verschillende onderwerpen behandel. De studenten kunnen deze filmpjes bekijken wanneer ze maar willen en hoe vaak ze dat willen.  Dat heeft meerdere voordelen. Als ze iets niet snappen tijdens de reguliere les, kunnen ze het filmpje op YouTube opzoeken en het nogmaals bekijken, net zo vaak tot ze het wel snappen. Maar ook als ze ziek waren, als de klas druk was, of als ze even niet zo goed hebben opgelet, kunnen ze de uitleg opnieuw bekijken, beluisteren, en ermee oefenen.

Maar eigenlijk zijn mijn filmpjes er voor iedereen!

Ook van volwassenen hoor ik regelmatig dat ze de werkwoordspelling bijvoorbeeld nooit helemaal begrepen hebben en dat mijn filmpjes dan uitkomst bieden. 

Ik hoop dus dat ze met veel plezier door veel mensen bekeken worden.

Koosje van Oudheusden 
Docent Nederlands